Alberta Ferretti

Bevallige vrouwelijkheid en huiddunne stoffen, gecreëerd door een elegante ontwerpster: het Italiaanse merk Alberta Ferretti is buitengewoon sierlijk en etherisch. Achter de verfijnde look van de naamgevende ontwerpster gaat een onderneming schuil met een nog steeds groeiende, buitengewoon degelijke basis, waarover de cheffin van de firma het scepter zwaait.

Alberta Ferretti vestigde het merk in 1974 en maakte haar broer Massimo direct tot zakenpartner. Broer en zus stichtten gezamenlijk de onderneming Aeffe S.p.A., waaronder niet alleen de merken Alberta Ferretti en de jeugdige lijn Philosophy vallen, maar ook het badmode- en lingeriehuis Velmar, evenals schoenenmerk Pollini. Daarnaast bezit het bedrijf een meerderheid in Moschino en drijft het samen met Jean Paul Gaultier en Narciso Rodriquez een productie- en verkoopcoöperatie.

Tegen deze achtergrond ontwerpt Alberta Ferretti mode die lijkt te zweven. Ze wordt geïnspireerd door films van de Italiaanse regisseur Federico Fellini en is tot op heden haar lyrische stijl van haar Milanese debuutcollectie uit 1981 trouw gebleven: sprookjesachtig golvende creaties van haar lievelingsmateriaal chiffon, soepele satijnen robes en modellen die weelderig met parels zijn bestikt, nodigen vrouwen overal ter wereld tot dromen uit.

Leave a comment